ดัชนี BIST 100ที่อัปเดต:

Bist 100'de Büyük Gün Yarın!..

17 marttan bu yana süren kısa süreli yükseliş trendinin sınırına bugün gelmiş bulunmaktayız. bugünkü kapanış tam trendin sınırında gerçekleşti. Bu nokta aynı zamanda daha önce de birçok defa direnç görevi görmüş olan sınır. Şimdi trend doğrultusunda gidip gitmeyeceğine bakacak olursak bunun için en güvendiğim DMI ve DIOSC indikatörlerini kullanmayı tercih ettim.

DMI'da bir trend yerine yatay seyir görünmekte. ADX verimiz ise 20'nin altında olduğu için bu çok net ortada.

DIOSC'a bakacak olursak hareketli ortalamasını dün itibari ile aşağı kestiği için sat sinyali vermiş.

O yüzden ağırlıklı ihtimal 98737 altı kapanış yaparak ilk fabionacci sınırı olan 96097 seviyesine doğru gelmesini bekliyorum. Yarın -DI, +Dı'yı yukarı yönlü keserse yatay seyir yerine düşüş trendi için bir başlangıç noktası olacaktır.

Şayet 98737 üstü kapanırsa ilk hedef daha önce döndüğümüz 102420 olacaktır.

Yarın ki kapanışın herşeyin belirleyicisi olacağını düşünüyorum.

İzleyelim görelim...

NOT: Çalışma amaçlı olup yatırım tavsiyesi değildir. Bir yanlış veya eksik gördüğünüz nokta var ise belirtirseniz sevinirim.
บันทึก
Şöyle bir güncelleme yapmakta fayda var.

ABD Piyasalarına göz attığımda, S&P 500 Endeksi şu an için 2929'da. 2935 kritik seviye gözüküyor. Eğer o seviye üstünde kapanmazsa yükseliş trendi içerisinde yaşanan duraksama dönemi bitmiş olup geri çekilme yaşanarak 2790 seviyesine doğru hareket gözlenebilir.

Almanya, Dax endeksi şu anda 10904. Bu hafta 11026 - 11671 arası kapatması muhtemel duruyor.

İngiltere borsasında aynı şekilde 5902'den 6102 seviyelerine doğru yönelmesini bekliyorum.

Geçen hafta Dax,FTSE100 ve S&P 500 endekslerinden negatif ayrışmıştık. Bunun sebebi de dövizin Bist100'ü baskılaması olarak görüyorum. Bu hafta ABD ve Almanya'da yükseliş olması bizim düşüş hızımızı kesecektir. 96000 seviyelerine gelmeden toparlayabiliriz. BİST100'ün net yükselişi için ise grafiğimizdeki fabionacci seviyesi olan 98789 seviyesini geçmesi gerekmektedir. Umarım 102 yolculuğumuz başlar. Şayet yine negatif ayrışırsak durum ciddi demektir.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir.
ปิดการเทรด: ถึงเป้าหมายการทำกำไร

คำจำกัดสิทธิ์ความรับผิดชอบ