BIST 30 Index
การศึกษา

Günlük-Haftalık-Aylık İZOLE DİP-TEPE Strateji Listesi

ที่อัปเดต:
Sevgili Dostlar,

Geçen ay başladığımız ve denemelerini yaptığımız Tuncer Şengöz tarafından yaratılan ve Kıvanç Özbilgiç tarafından dünyamıza kazandırılan İZOLE DİP-TEPE Stratejisi, bence, çok başarılı oldu ve rüştünü ispat etti.

Burada geçen ay takip bu stratejiyle takip ettiğimiz hisselerin aylık performanslarının bir dökümü var: prnt.sc/xx0ifp

Bu portföyün ortalaması %32 olarak gerçekleşti. Tabi ki bunda mutlaka Ocak ayı rallisinin de bir etkisi olacaktır. Ancak ne olursa olsun doğru portföyü oluşturup bunu takip etmek ve çıkılması gereken yerde çıkma dirayetini göstererek bu civarda bir aylık getiri elde etmek mümkün.

Periyotlara ayrılmış listeleri paylaşmadan önce:

-Bu stratejinin nasıl başladığını az çok öğrendik ancak nasıl çıkış yapacağımızı ya da stop-loss çalıştıracağımızı tam anlamıyla bilmediğimizi fark ettim.

-Epey bir araştırmadan sonra Tuncer Şengöz’ün de notlarından anladıklarımı paylaşmak istiyorum.

-Belli bir trendi takip etmek için en az haftalık bazda grafikleri incelemek lazım.
-Haftalık-aylık grafiklerde fiyat aralıkları kimi zaman çok açılabileceği için logaritmik olarak bakmakta (yani orantısal yüzdelerle) fayda var.

-İzole Dip-Tepe (İzDipTe) stratejisinde sadece bu indikatöre bağlanmayıp, trend dönüşlerini tespit ettiğimizde bunu destekleyici başka indikatörlerin de onayını almamız lazım.
-Yükselen-düşen bir trend içindeki oynaklıkları tespit etmek üzere günlük ve daha kısa periyotlarda takip etmek için bunlara duyarlı, fake-sahte sinyaller üretmeyen, kendini ispat etmiş indikatörler kullanmayı öneriyor işin üstadları.

-Düşen trendin sonlandığını en iyi belirleyen göstergemiz iki adet peşi sıra İzole Dibin oluşması, ve sonra oluşanın bir öncekinin üstüne çıkmış olması. Tıpkı buradaki gibi: prnt.sc/xx2nhe
-Aynı şekilde yükselen bir trendin dönüşü için de peşi sıra gelen iki İzole Tepe görüp, son gelenin bir öncekinin altında kalması trend dönüş sinyali olarak değerlendiriliyor. Buradaki gibi: prnt.sc/xx2w1e

Peki ben nasıl tayin ediyorum hangi kağıtlarda pozisyon açacağımı?

-Günlük bazda tarama yaptıktan sonra karşıma çıkanların haftalık ve aylık grafiklerine de bakıyorum. İçime sinmeyen formasyon-sinyal vs. varsa onları listeden çıkartıyorum. Alt Pazar hisselerini de eliyorum. Ancak geçen ay stratejiyi test etmek üzere 2-3 tane paylaşmıştım.
-Tüm bunların MacD & Stc-RSI indikatörleriyle de teyidini almayı bir alışkanlık haline getirdim.
-Ayrıca çok volatil (oynak) zamanlarda, geçen haftaki gibi, taramalarda çok fazla İzDipTe çıkan hisse olması normal. Bunları da aynı periyotlarda şu filtrelerden geçiriyorum:

  • -Üst üste hacmi 2 gündür artanlar
  • -Üst üste fiyatı 2 gündür artanlar
  • -MacD & Stac-RSI kapanışta AL verenler
  • -DÜK olanlar
  • -DÜK olmaya aday olanlar
  • -Uzun süredir yatayda kalanlar
  • -Yükselip, düştükten sonra Fibo 0,618 civarında olanlar.


İşte bu filtrelerden geçenleri sizlerle paylaştığım için başarı ve prim oranları daha yüksek oluyor.

Peki hedefi nereye koyalım veya stop-loss nerede çalışsın?

Burada da iki ayrı görüşü-stratejiyi ele alalım:

1-Dip-Tepe Taktiği: Ana grafikte Bist 30 endeksinin aylık görünümünü duruyor. Bunun gibi bir kanal oluşturan tüm hisselerde, kripto paralarda vs., destek noktasına geldiğinde AL, direnç noktasına geldiğinde SAT herkesin kolaylıkla uygulayabileceği, aynı zamanda İzDipTe stratejimize de çok uygun bir taktiktir. Ancak aralarda beklenmedik olaylar-haberler geliştiğinde yükselen trend içinde keskin düşüşler yaşanabilir.

Eğer bunları tolere etmek istemiyorsanız İzli Stop yöntemiyle, yani fiyatın son bardaki kapanışından itibaren onu takip eden bir yüzdeyle stop-loss (kayıp-kes) koyarak işlem yapın. Ben piyasa fiyatının %2 altında kullanıyorum mesela.

Bunun için çok faydalı bir indikatörü yine Kıvanç Özbilgiç üstat paylaşmıştı. Deneyin:
Trailing % Stop


İzli Stop-loss Nedir: İzli Stop-loss emri, fiyatının tek, mutlak bir miktarda belirlenmediği, bunun yerine piyasa fiyatının altında belirli bir yüzde veya belirli bir miktarda belirlendiği özel bir ticari emir türüdür. İzli stop-loss bazen sadece izli stop olarak da adlandırılır.

Diyelim ki böyle bir kanal yok. O halde de hem formasyona bakıp hem de zirvelerde 2 İzole Tepe olup olmadığını yoklayarak, bir de üstüne StcRSI-RSI-Momentum gibi indikatörlerin Aşırı Alım bölgelerine yaklaşıp yaklaşmadıklarını veya SAT sinyali üretip üretmediklerini gözeterek, çıkış yerini belirleyebilirsiniz.

2-Hedef Belirle-Hedefte Sat Taktiği: İlkine göre çok daha kolay olan, özellikle kripto para dünyasında çok kullanılan bu taktiğe göre, daha pozisyon açarken kendinize bir hedef belirliyorsunuz.

Diyelim ki bu oransal olarak %5 olsun. Pozisyon açtığınız hissenin fiyatı %5 kazanç getirdiğinde pozisyonu kapatıyorsunuz. Bunu günlük olarak hesaplayarak, sabahtan o noktaya gelince satmak üzere emir verebilirsiniz.

Ya da kendinize hisse grafiğinde oluşan formasyona göre (mesela malumunuz en sevdiğim çanak formasyonuna göre olabilir eğer varsa) bir fiyat hedefi koyup, oraya geldiğinde hisseden çıkabilirsiniz. Gerisi sizi ilgilendirmez. Tabi ki burada da izli stop kullanıyoruz.

Diyebilirsiniz ki, ya hedef koydum ama hisse gittikçe gidiyor, daha da gidecek. (Bunu her günlük fiyat ve hacim kapanışlarının bir öncekinin üzerinde olmasından ve aşırı alıma henüz yaklaşmamış olmasından anlayabiliriz) Bu halde de elde ettiğiniz kar kadar satış yapıp bu karı cebe koyarsınız. Gerisini tutarak ve riski de izli stop ile azaltarak takibe devam edersiniz.

Gördüğünüz gibi dostlar İzole Dip-Tepe stratejisinde birçok unsuru bir arada kullanıyoruz aslında. Ancak fitili ateşleyen hisse grafiğinde görülen İzole Dip – Tepe işaretleri. Bu stratejiyi detaylı olarak anlattığım eğitim makalesini aşağıda İlgili Fikirlerde bulabilirsiniz.

Şimdi gelelim Günlük-Haftalık-Aylık İzDipTe listelerimize:

Görüleceği üzere geçen haftanın oynaklığından ötürü günlük listede pek çok aday çıktı: prnt.sc/xx61kd

Bunlar yukarıda yazdığım çeşitli filtrelerden geçirdim ve ayrıca temel indikatörler açısından da bir puanlama yaptım.

Günlük listemiz şöyle oluştu:

ATAGY
BSOKE
DEVA
DZGYO
ESEN
GUBRF
KARTN
KRVGD
MNDRS
NATEN
PEGYO
PRKME
TKNSA
TMPOL
TRCAS

Bunların Teknik İndikatör Puanlarına göre sıralanışları da şöyle: prnt.sc/xx7zb9

Haftalık-Aylık Listemiz:

ARENA
BNTAS
DOKTA
FENER
GEREL
INFO
ISYAT
KFEIN
LIDFA
OYLUM
PAGYO
PARSN
PEGYO
RAYSG
SKTAS
USAK
VKFYO
YGGYO

Bunların Teknik İndikatör Puanlarına göre sıralanışları da şöyle: prnt.sc/xx8zpt

Hepsi bu kadar…Şimdilik…

E hadi, daha ne duruyorsunuz? Başlayın çalışmaya… :o)

Bu analiz yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin kendi analizlerini yapıp yatırımlarını buna göre değerlendirmesini öneririm.
การซื้อขายยังคงดำเนินอยู่
Bu arada geçen ay beklediğim kadar primlenmeyen veya beklentimin devam ettiği şu hisseleri de göz ucuyla takip ediyorum:

ALKA
ALKIM
BEYAZ
CELHA
CEOEM
DNISI
HDFGS
MARTI
NATEN
NTHOL
SAYAS
การซื้อขายยังคงดำเนินอยู่
Bu hafta İZDiP'e eklediklerim: RYGYO-AYEN-ARZUM-ISFIN-EMKEL

Geçen haftadan takiptekiler: PRKME-SAFKR-SKTAS-KFEIN-DZGYO-PEGYO-YGGYO

Haftalık ve Aylık olarak: ATAGY-DEVA-KRVGD-TKNSA-TRCAS
บันทึก
Bu hafta İZDiP'e eklediklerim: MEGAP - ADEL - PRKAB - LINK - ARENA - GENTS- SILVR - DMSAS - EGGUB

Geçen haftadan takiptekiler: FROTO -PETKM-TAVHL-TTRAK-RYGYO-ARZUM-ISFIN-EMKEL
การซื้อขายยังคงดำเนินอยู่
İzDip Bu Hafta Takip: AKSEN-BRSAN-ZOREN-KAREL-ALKIM-ALKA
İzDip Geçen Haftadan: LKMNH-AGHOL-YAYLA-PSDTC-OZKGY-GENTS-PETKM-FONET-CEOEM-ACESL-ARSAN-ISYAT
Technical IndicatorsizoledipizoletepeTrend Analysis

X'ten takip etmek üzere: twitter.com/BrankoPetruci

Finans Piyasalarında Rotanızı Çizmenin Yol Haritası Kaynakları: x.com/BrankoPetruci/status/1748293185699205255
และใน:

การนำเสนอที่เกี่ยวข้อง

คำจำกัดสิทธิ์ความรับผิดชอบ