Düşüşe ya da çıkışa Fibonacci çizilebilmesi için düşüş trendinin ya da çıkış trendinin kırılmış olması gerekir.
Düşüş ya da Çıkış trendi en düşükten ya da en yüksekten başlayan fiyat hareketinin tepe noktalarının birleştirilmesiyle oluşan tek doğrusal çizgidir.
Düşerken Fibonaci; Tepeden düşüşte çizilen düşüş trendi yukarı kırıldığı noktada, Tepe noktasıyla kırılımın gerçekleştiğinden önceki en dip nokta arasına çizilir. Fiyat tekrar trend içine girse de yeni bir dip oluşana kadar Fibonaci devreye girmiş sayılır. Eğer Tepe noktası diye bulduğunuz noktadan sonraki alt tepeden geçen çizgi kırılmamışsa, o tepeden Fibo çizilemez. Bir alt Tepeden çizmeniz gerekir.
Çıkarken Fibonacci; Dipten çıkışta çizilen Çıkış trendi aşağı kırıldığı noktada, Dip noktasıyla kırılımın gerçekleştiğinden önceki en Tepe nokta arasına çizilir. Fiyat tekrar trend içine girse de yeni bir Tepe oluşana kadar Fibonaci devreye girmiş sayılır.
Mevcut dipten daha aşağıda ya da mevcut tepeden daha yukarıda Tepe oluşmadan yeni Fibonacci çizilmez ancak ara kademelerde daha kısa vadeli hareket etmek için ara kademe Fibonaccileri çizilebilir.
Fibonacci 78,6 noktasının sarkmalar olsa da, hem çıkışta hem de düşüşte tek seferde kırılması beklenmez. Ve 78,6'nın gücünden ötürü geri dönüşler, 2-3-4 Fibonacci kademesi geri teptirir; Fibo 50, Fibo 38,2 ya da Fibo 23,6 noktaları gibi. Bazen de 78,6'nın gücünden ötürü yeni Dip ya da Tepeler oluşabilir.
İstatistiktir, Yüzde 3-5 civarı da olsa istisnalar olabilir.