CalcalistCalcalist

שתי דח"ציות עוזבות את אירודרום: "החברה תממש את הפוטנציאל רק אם המנכ"ל יוחלף"

העזיבות באירודרום נמשכות: אתמול (ג') התפטרו שתי דירקטוריות חיצוניות בחברה, שעוסקת באיסוף וניתוח מידע באמצעות כטב"מים, תוך שהן מעבירות ביקורת על התנהלות המנכ"ל ובעל השליטה רועי דגני. מניית אירודרום צנחה היום ב-7.4% בבורסה התל אביבית ברקע הדיווח.

הדח"ציות - חנה פרי-זן, יו"ר החוויה הישראלית ובכירה לשעבר בבנק הפועלים, ועו"ד מיה נצר - מסיימות את כהונתן פחות מחצי שנה לאחר שהחלו בה. 

במכתב ההתפטרות שלה כתבה פרי-זן כי: "השקפתי לצורת הניהול של החברה ותפקיד הדירקטוריון שלה אינה עולה בקנה אחד עם תפיסתו של המנהל הכללי שלה ובעל המניות העיקרי בה". 

פרי-זן הוסיפה כי התפתחות החברה בהתאם לפוטנציאל שלה "יוכלו לקרות לדעתי רק אם יתבצעו שינויים בהנהלת החברה ובאופן ההתנהלות שלה, דברים שהבנתי מכם שאינם ניתנים לביצוע כעת".

נצר כתבה כי "קיימים פערים של ממש בתפיסת הניהול ותפקיד הדירקטוריון ביני לבין מנכ"ל החברה ובעל המניות העיקרי בה. אני מאמינה כי לחברה פוטנציאל צמיחה והתרחבות אשר יתממשו רק אם יבוצעו שינויים בהנהלת החברה".

עוד כתבה נצר כי "מאחר שמסרתם לנו כי לא ניתן, לעת הזו, לבצע את השינויים המתבקשים, פערים אלו מקשים עליי בהתנהלות השוטפת כדירקטורית בחברה עד לרמה כי איני סבורה כי בנסיבות אלו יש בידי כדי לתרום לחברה ולקדמה".

זוהי תחלופה שנייה וחריגה של הדח"צים באירודרום בתוך כמה חודשים. פרי-זן ונצר החלו לכהן ביולי במקומם של עופר אלשיך ומירב בן כנען הלר, שסיימו תקופת כהונה של שלוש שנים וביקשו באופן חריג שלא לעמוד לבחירה לכהונה נוספת. 

בדומה להם, גם מי שכיהן כדירקטור בלתי תלוי, רונן אביאני, סיים ביולי תקופת כהונה בודדת. השלושה סירבו להשיב לשאלות כלכליסט בנושא.

בנוסף לשתי הדח"ציות, גם הדירקטור אביעד פרידמן, לשעבר מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, צפוי לסיים בימים הקרובים את כהונתו, שבה החל בדצמבר שעבר. נסיבות עזיבתו ככל הנראה שונות, ובימים האחרונים פורסם כי הוא מועמד לעמוד בראש המנהלת הממשלתית לשיקום הצפון. 

בדירקטוריון אירודרום יוותרו לעת עתה רק היו"ר ציון ספיר והמנכ"ל דגני, ואספת בעלי המניות שלה תכונס בינואר על מנת לאשר את מינויים של שלושה דירקטורים חדשים. דגני מחזיק כיום ב-22.4% מהמניות אך כיוון שאין בחברה בעלי מניות משמעותיים אחרים והוא מכהן כמנכ"ל ודירקטור, הוא נחשב כבעל השליטה.

אירודרום נכנסה לבורסה בתל אביב באפריל 2020 בעקבות מיזוג עם השלד הבורסאי אפליי והחלה להיסחר בשווי של 28 מיליון שקל. בינואר 2021 היא הגיעה לשווי שיא של 447 מיליון שקל, אך שורה של קשיים והסתבכויות, לצד העובדה כי היא עדיין אינה רווחית, הביאו אותה באוגוסט 2023 לשווי שפל של 24 מיליון שקל. 

מאז, במידה רבה בעקבות המלחמה והגברת הביקושים למוצריה, היא הוסיפה 153% ונסחרה, טרם התפטרות הדח"ציות, בשווי של 72 מיליון שקל. 

מאירודרום נמסר בתגובה: "החברה מביעה הערכה ותודה עמוקה לדירקטורים המסיימים את כהונתם. לאחר תקופה של שינויים מהותיים בחברה, אנו ניצבים בפני צורך קריטי בפעולות ניהוליות ממוקדות ואסרטיביות להבטחת המשך המגמה החיובית ושיפור מתמיד של תוצאותינו העסקיות, תוך מתן דגש על השורה התחתונה. התייעלות זו היא חלק מרכזי באסטרטגיה שלנו, ואנו מחויבים להגשמת מטרה זו באופן חד וברור. טבעי שמי שאינו חולק את הגישה הזו יתקשה להשתלב במרקם החברה בשלביה הבאים".

פרי זן ונצר סירבו להתייחס לשאלות כלכליסט אודות נסיבות התפטרותן. את תגובתו של המנכ"ל דגני לא ניתן היה להשיג.


ข่าวเพิ่มเติมจาก Calcalist

ข่าวเพิ่มเติม