הגורמים העיקריים להיפוך החד של יום חמישי ומה השתנה?


ראשית, נוצר מצב של כיסוי שורטים: זה כמובן דוחף את המחירים למעלה, ולוחץ על שורטיסטים אחרים לכסות גם את הפוזיציות שלהם. ועל ידי כך זה דחף את המחירים אפילו גבוה עוד יותר.
בנוסף.. אנחנו ברבעון האחרון של השנה כך שמנהלי קרנות ירצו לממש כל רווח שהם הרוויחו, ומי שכבר נמצא ברמות הנמוכות לא מוכן לעשות שורט ברמות האלה.
שנית, קנייה של סוחרים טכניים: המניות ירדו בכ-50% מהעלייה שראינו אחרי המגיפה, המכה הזו למטה לעבר 350 שזו רמת תמיכה כנראה עודדה כמה גרפיסטים לקנות ברמות האלה, זה עוד משהו שיכול להסביר חלק מהריבאונד שהיה.
אלגוריתמים – סביר מאד להניח שגם אלגוריתמים תרמו למהלכים.
ולסיום, גורמים פונדמנטליים:
א. השמועות על כך שממשלת בריטניה עשויה לעשות פרסה על תוכניות המס שלה עזרו כנראה לשכנע משקיעים לקנות את הירידה הזאת.
ב. המשקיעים חושבים שני צעדים קדימה: האינפלציה היא הרי אינדיקטור מפגר, והיא אמורה לרדת בסופו של דבר עם האטה בצמיחה. יתכן והמשקיעים הולכים על מסחר סיכון-סיכוי שמהמר על ירידה באינפלציה ופיבוט של הפד.
ג. הנתון אולי היה גרוע, אבל הוא לפחות הקל על המצב שבו היינו: חוסר ודאות גבוה.
ד. נוסיף לרשימה את היומן הכלכלי שנראה דליל יחסית לשבועיים הקרובים, כלומר, אין פרסום אירועים משמעותיים, אז יכול להיות שחלק מהסוחרים התחילו להמר שהמסלול פתוח לעלייה של המניות גבוה יותר.
אז... מה מהנ"ל בעצם גרם לריבאונד הזה?
"מאיפה לי" 🙂 ...כל מי שמתיימר לדעת סתם מתקשט בניחוש או סתם דעה ולא בעובדה. ההסבר הסביר ביותר הוא שכל הגורמים שהוזכרו ובטח עוד אחרים שאולי לא נמצאים בטווח ראייתנו, שיחקו חלק בפעולת המחיר הזו.
אבל יותר חשוב...האם משהו השתנה מהותית במצב המניות?
לא. אינפלציית הליבה לוהטת מתמיד, הכלכלה נמצאת בהאטה, והפד עדיין פועל בכל הכוח כדי להשתלט על האינפלציה שלדבריו, נמצא בעדיפות עליונה.
הפד אולי מכוון את העלאות הריבית שלו למיתון האינפלציה וכנראה ימשיך לירות, אבל נראה שהדבר היחיד שהוא פוגע בו בינתיים היא הכלכלה....כי אחרי העלאת הריבית חמש פעמים השנה (ספרתי נכון?), השווקים נשארו עם מלא חורים.. יותר מגבינה שוויצרית, בעוד שהאינפלציה נשארה כמעט ללא שינוי...

ואם כבר, אפשר אפילו לומר שהנסיבות למעשה רק הופכות להיות חמורות יותר. כי שימו לב, מחירי האנרגיה אולי ירדו בחודש שעבר, אבל זה לא אומר שלמשקי הבית יהיה קל בהשוואה לחורפים הקודמים.
למעשה, מינהל מידע האנרגיה מעריך כי מחירים גבוהים יותר וחורף קר במיוחד יביאו את חשבונות האנרגיה הביתיים לשמיים. המינהל צופה שאנשים שמחממים את הבתים בגז טבעי, ומדובר ביותר מחצי ממשקי הבית בארה"ב, ישלמו החורף 28% יותר מאשר בחורף קודם, ומשקי בית שמסתמכים על חשמל יראו עלייה של 10%.

לסיום, למי שפתח את השמפניה, לטווח הקצר זה יכול להתאים, אבל אולי לא כדאי למהר ולהניח שראלי כמו זה שראינו מהווה סימן כלשהו לכך שהסביבה הכללית השתפרה: כי למרבה הצער...אפשר להבין שכל הסיכונים עדיין נמצאים ממש כאן. ולא דיברנו על המתחים הגיאופוליטיים...פשוט כי נהיה ארוך מידי.
מבחינה טכנית, השוק נתמך על פיבונאצי 0.5 אך 0.61 מעבר לפינה ובמידה והרמה הנוכחית תישבר, זה לא לגמרי מופרך שירד לכיוון שלו. בנוסף, RSI מתחת ל 50 אך לא מאד במכירות יתר
למעקב...
Beyond Technical Analysis

,The quieter you become
the more you can hear
(Ram Dass)
และใน:

คำจำกัดสิทธิ์ความรับผิดชอบ