RHODL İndikatörü ile Piyasa Dip ve Tepeleri Tahmin Etmek 📈

Merhaba arkadaşlar 👋🏻

Bugün size on-chain göstergelerinden biri olan RHODL Dalgalarını anlatacağım.

RHODL kısaltması "Realized HODL Ratio", yani Gerçekleşmiş Değer HODL Oranı. Özetle, Gerçekleşmiş Değer HODL Dalgaları, her bir banttaki coinlerin Gerçekleşmiş Değeri ile ağırlıklandırılmış UTXO'ların (harcanmamış işlem çıktısı) farklı yaş bantlarıdır. Gerçekleşmiş Değer ise, UTXO'ların (harcanmamış işlem çıktısı) bir cüzdandan diğerine en son taşındıkları zamanki fiyatıdır.

RHODL Oranı, 1 haftalık RHODL bandı ile 1-2 yıllık RHODL bandı arasındaki orana odaklanır. Yani, 1 haftalık ve 1-2 yıllık ömürlülüğe sahip UTXO'ların oranı.

1 haftalık değerin 1-2 yıllık değerden önemli ölçüde yüksek olması piyasanın aşırı ısınmaya başladığının bir işaretidir. Bu ne demek? Piyasa potansiyel bir tepe noktasına ulaşmış olabilir. Bunu grafik üzerinden kırmızı renk bant ile kolayca tespit edebiliriz. Tarihsel verilere baktığımızda bu her zaman yatırımcıların satış yaparak kar elde etmeleri için iyi bir zaman olmuştur.

Tam tersi, 1-2 yıllık değer 1 haftalık değerden daha yüksek olmaya başladığında, potansiyel olarak bir dip noktasına ulaştığımızı düşünebiliriz. Grafik üzerinde yeşil renk ile gösterilir. Uzun vadeli yatırımcılar için genel olarak bu iyi bir kademeli alım aralığıdır.

Peki şuan neredeyiz?

Mevcut döngüde bu indikatörün kırmızı bölgeye girmediğini görüyoruz. Yeşil kutudan çıkıp yukarı doğru ivme kazanmış. Bu durumda boğa piyasasının başlangıcında olduğumuzu söylemek mümkün mü? Yorumlarda tartışalım 🤗

Not: Ayrı ayrı olarak farklı UTXO yaş bantlarının gerçekleşmiş değerini görmek isterseniz Realized Price UTXO Age Bands göstergesine bakın.

Bu yazıyı faydalı bulduğunuzu umuyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim ❤️
analizBeyond Technical AnalysisBitcoin (Cryptocurrency)bitcointrendBTCFundamental AnalysisOscillatorsrhodltemelanaliz

Karalıyoruz bir şeyler işte
twitter.com/lidjajahollari
และใน:

คำจำกัดสิทธิ์ความรับผิดชอบ